Hotstone

hot1Hotstone massagens Historie

Hotstone Massage har ældgamle rødder. I Japan har man brugt varme sten til at varme abdomen (maven) for at fremme fordøjelsen, og i Kina har man brugt dem til muskulære smerter/problemer i over 4000 år. I Indien varmede man sten fra floden i varme kul eller varmt vand, og brugte dem til healing. Demente ved at placere stenene på kroppen, og særligt omkring energicenteret,  så satte man en helbredelses process igang. Indianerne brugte dem ligeledes for at udnytte varmens egenskaber, og for at understøtte helingsprocesser.

Hvad er hotstone massage

Hotstone massage er en særlig form for massage hvor der bruges glatte varme lava sten (basalt sten) Stenene absorberer og holder på varmen, og når de bruges til massage giver det en dyb og afslappende form for massage. Dybe massage strøg kombineres med de varme sten og giver dig en afstressende helende og udrensende massage. Varmen fra stenene hjælper muskelvævet med at slappe af, dybe massage strøg modvirker muskelspændinger, og giver almen velvære og nogen oplever en dybere søvn. Det siges at et strøg med en sten har samme effekt som ti strøg med hånden, hvilket er med til at gøre denne massage form mere effektiv end almindelig massage hvor man kun bruger hænderne.  Varmen fra stenene trænger dybt ind i musklerne og opløser myoser og infiltrationer. Der arbejdes med forskellige størrelser af sten og kroppen arbejdes igennem område for område. En hotstone massage beroliger nervesystemet, skaber balance i kroppens energisystem og skaber stimulans af kredsløbet og lymfesystemet. Derudover virker behandlingen beroligende på krop og sjæl og giver fornyet energi og er derfor en meget populær form for wellness behandling.

Massage with hot stones

Hvem kan have gavn af hotstone massage

Visse lidelser har særlig gavn af massage med varme sten. Især forskellige gigtformer, muskulære smerter/problemer, dårligt blodomløb, fibromyalgia og sclerose, men er også effektiv til selvforkælelse, stress, angst, søvnløshed og depression

Idet massagen sætter gang i udrensende processer overalt i kroppen, kan du opleve følgende efter massagen

  • Træthed
  • Spjæt
  • Kuldskærhed
  • Snurren i kroppen
  • Bedre søvn
  • Mere psykisk og fysisk overskud

Efter endt behandling:

  • Vigtig at drikke rigeligt med væske, da kroppen så har nemmere ved at udskille affaldsstofferne efter behandling
  • Undgå også hård motion i et døgn efter behandlingen, og giv kroppen lov til at slappe af og styrke sig selv igen.